Over docenten

Over docenten

Ibtisam Daoudi

Docent Bedrijfsrecht, Inleiding Bedrijfskunde, projectonderwijs en coördinator semester 7 (afstudeerjaar)

Even voorstellen….. wie ben ik?
Ibtisam, woonachtig in Veenendaal, maar hopelijk aan het einde van dit jaar in Utrecht. Mijn nieuwe woning wordt dus nog gebouwd. Daarnaast ben ik een enorme chocolade-liefhebber, hou van gezelligheid en de zon. Als de zon zich niet laat zien dan vind ik het ook heerlijk om onder een dekentje, thee en chocolade een serie te kijken. Kostuumdrama’s en misdaadseries zijn favoriet, momenteel ben ik onder de pannen met Gomorra (een aanrader).

Bij de HvA ben ik werkzaam als docent. Ik geef les in verschillende vakken zoals Bedrijfsrecht, Inleiding Bedrijfskunde, projectonderwijs en coördineer ik semester 7 in jaar 4. Verder ben ik sinds twee jaar lid van de opleidingscommissie. Deze verscheidenheid  van taken zorgt ervoor dat ik het erg naar m’n zin heb binnen de HvA. Hiervoor ben ik werkzaam geweest als adviseur arbeidsverhoudingen bij een consultancybureau, ook juridische vraagstukken waren toen aan de orde van de dag. Niet geheel onlogisch, ik heb namelijk een juridische achtergrond, ik heb rechten gestudeerd en ben gespecialiseerd in het arbeidsrecht.

Ik heb met veel plezier gewerkt in de consultancy, maar ik kwam erachter dat er toch nog iets miste.  Bij de HvA heb ik dit gevonden; de interactie met studenten, daadwerkelijk het idee bij te dragen aan de maatschappij, de dynamiek in het wibauthuis. Dit waren de puzzelstukjes die ik miste in mijn vorige baan. Elke keer als ik door de bruisende Wibautstraat loop ben ik blij dat ik 4,5 jaar geleden deze stap heb gezet.

Ibtisam Daoudi

Ibtisam Daoudi

Docent Bedrijfsrecht

Gudo Nollen

Opleidingsmanager opleiding bedrijfskunde HvA

Toen ik klaar was met mijn studie Engels wist ik niet goed wat ik wilde doen. Wat ik wél wist is dat ik niet de rest van mijn leven voor de klas wilde staan. Ik had stage gelopen op een aantal scholen en vond het contact met de leerlingen leuk – maar 40 jaar voor de klas
trok me niet.

Na een aantal stappen kwam ik toen in de telecomwereld terecht: eerst bij Eneco, toen bij KPN. En zeker bij KPN heb ik veel geleerd en meegemaakt. En ik heb daar een aantal rollen vervuld, in projectmanagement, sales en inkoop.

In 2007 besloot ik dat het tijd was voor iets anders. ik heb toen een aantal trainingen gevolg en met veel mensen gesproken. En ik ontdekte dat ik alsnog graag het onderwijs in wilde – en dat werd de opleiding Management, Economie en Recht bij de HvA.  Ik begon met het geven van hoorcolleges Marketing aan grote groepen eerstejaars studenten. Soms
heel leuk (als de studenten luisterden) en soms helemaal niet (als ze niet luisterden).

Maar het werken met studenten EN met docenten vond ik heerlijk – en dat vind ik nog steeds. Ik vind het erg leuk om studenten te helpen bij het leren – en ik vind het ook leuk om ze te leren kennen, te weten wat ze bezig houdt.

En ik ben blij met de fijne collega’s waar ik mee samenwerk – en ook met de ruimte en mogelijkheden die de HvA biedt trouwens.

Sinds 2015 ben ik ook manager van de opleiding – maar ik geef nog steeds les, 1 a 2 dagen per week. Als je meer over mijn carriere wilt weten dan kan je daar iets over vinden op
www.linkedin.com/in/gudo-nollen. En als je andere vragen hebt dan kun je die het beste aan mij zelf vragen!

Gudo Nollen

Gudo Nollen

Opleidingsmanager HvA

Binnenkort

Geen evenementen gevonden!
Copyright 2020 - Studievereniging Nostro Amsterdam